Fridaskolan snart klar

Nu börjar det närma sig slutet med bygget på Fridaskolan i Göteborg. Herrlin Plattsättning AB fick uppgiften att montera all kakel, klinker och natursten.

Klicka här för att se uppdaterade bilder under våra referenser

Information taget från Fridaskolans hemsida
” I augusti 2014 startar vi vår nya skola i området vid St Jörgens Park på Norra Hisingen.

Satsningen omfattar förskola samt grundskola med förskoleklass upp till åk 7. Fullt utbyggd kommer skolan att ha elever till och med åk 9.

Grundskolan och förskolan är helt nybyggda och är ritad av Björn Sahlqvist Arkitektbyrå utifrån Fridaskolans tankar och idéer. Inspirationen till de pedagogiska lösningarna är inhämtade från bland annat Raketskolan i Kiruna, Örestads gymnasium i Köpenhamn, Hellerup skola i Roskilde och från våra andra Fridaskolor! Fridaskolans medarbetare och elever från Fridaskolan Vänersborg har varit involverade i processen att jobba fram ritningarna!

Vi kommer att erbjuda 52 elever per årskurs från förskoleklass till och med årskurs 6 plats på skolan. Från årskurs 7 erbjuder vi ytterligare 20 elever plats. Framöver kommer den huvudsakliga intagningen till Fridaskolan Göteborg att ske till förskoleklass och årskurs 7.